Gratis

Gratis este un cuvant puternic, caruia putini ii pot rezista. Ofertele gratuite reprezinta o modalitate arhicunoscuta de a promova un brand, de a atrage noi clienti dar si de a recompensa clientii vechi.

De ce n-ar fi valabil si in avocatura? In afara de preluarea cazurilor pro bono de catre avocati (despre avocati care preiau astfel de cazuri poti citi aici), exista cateva lucruri pe care le poti face fara sa te coste prea mult si care iti vor tine clientii aproape:

  • Viziteaza-ti clientii la sediu¬†gratis – este o buna modalitate de a le cunoaste afacerea, scopurile si nevoile¬†indeaproape.
  • Nu factura pentru raspunsurile la intrebari scurte si e-mailuri. Poti sa fii sigur ca vor aprecia acest lucru. Totusi, ar fi bine sa mentionezi din cand in cand ca este un sfat gratis.
  • Trimite clienti clientilor tai. Da-le de lucru, prezinta-i altor clienti.
  • Promoveaza-le afacerea. Foloseste birotica cu logo-ul clientilor tai sau gaseste alte modalitati asemanatoare de a le face numele cunoscut.
  • Invata numele copiilor, ale sotiilor, etc. Unul din clienti are copilul student la drept? Ofera-te sa ii ajuti cu completarea caietului de practica, ia-l cu tine la un proces.
  • Revizuieste ceva. Arata-ti disponibilitatea de a te uita si a revizui un contract, un regulament, etc.
  • Fii prieten cu clientul tau. O astfel de relatie va face imposibila “interferenta” altor case de avocatura.

Desigur, atunci cand incerci sa-ti maresti veniturile sa faci ceva gratis nu e tocmai de dorit dar bunavointa ta nu numai ca va face clientii fericiti dar exista toate sansele sa-i castigi pe viata.

Tagged as: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>