Avocatii si fenomenul "networking"

Pentru cei mai multi avocati ideea de marketing este descurajanta pentru ca sunt atat de multi clienti, atat de multe variante de a ajunge la ei si atat de putin timp. Marketingul poate fi abordat practic prin definirea clientului ideal si realizarea strategiei pentru aceasta tinta. Trebuie sa afli unde gasesti clientul tinta, cum sa ajungi la el si sa-l informezi ca, ceea ce cauta, gaseste la tine.

Asa apare intrebarea, networking-ul prin internet este o solutie viabila de a intalni potentiali clienti si pentru avocati? Networking-ul social este bine cunoscut mai ales prin Facebook si Twitter, retelele  unde “prietenii” virtuali pot impartasi idei si imagini cu oameni pe care nu i-au intalnit niciodata.

Pentru profesionisti insa, LinkedIn, unde poti invita partenerii de afaceri sa faca parte din reteaua ta, este o optiune mult mai buna. Pe LinkedIn posibilitatile de conectare sunt limitate doar de domeniile tale de interes.

De la blogging la social networking, tehnologia ofera avocatilor mai multe instrumente de marketing ca oricand. Exista, insa, pericolul de a fi atat de absorbit de aceste mijloace incat sa uiti scopul – comunicarea cu si spre oamenii care cel mai probabil ca te vor angaja, dezvoltarea unor relatii apropiate cu cei care te vor alege sa lucrezi pentru ei.

Totusi, prezenta ta fizica in fata clientului tinta, poate face mai mult pentru imaginea ta decat numai prezenta pe web. Pe masura ce prezenta avocatilor va deveni constanta pe retelele de networking, ca parte a eforturilor de marketing, revenirea la vechile metode va face diferenta din nou.

Retelele sociale au rostul lor, dar tu esti doar inca unul din miile de utilizatori. Potentialului client nu-i pasa cati prieteni virtuali ai ci, daca, la nevoie, va putea conta pe tine. Fa lucruri care sa arate clientului ca-ti pasa.

Mai multe la http://www.abanet.org/lpm/lpt/articles/mtt09081.shtml

Tagged as: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>