Lucrand pentru familie si prieteni

De cum se afla ca esti avocat, rude mai apropiate sau mai indepartate, prieteni, vecini sunt subit asaltati de probleme juridice. De multe ori te simti obligat sa lucrezi, uneori gratis sau pe niste onorarii derizorii. Inainte de a face asta ar trebui sa iei in considerare unele aspecte.

Fa categorii: defineste cine se califica pentru onorariile de “familie” caci s-ar putea ca o ruda indepartata sa apara si sa-ti cera acelasi pret. In ceea ce priveste prietenii, linia este dificil de trasat. Un prieten nu prea apropiat poate sa apara si sa-ti solicite un onorariu identic cu cel platit de amicul bun. Sa explici de unde vine diferenta poate sa devina inconfortabil.

Munca ta e apreciata?: chiar si membrii apropiati ai familiei te vor lua de bun si, in cel mai bun caz, majoritatea vor fi recunoscatori, dar unii nu-ti vor aprecia serviciile la adevarata valoare.

Preateste-te pentru ce e mai rau: nu uita ca uneori, in ciuda tuturor eforturilor tale, lucrurile pot merge rau, ca exista posibilitatea ca unchiu’ sa piarda procesul sau sa nu poti rezolva problema amicului asa cum spera el. Cu oamenii astia va trebui sa te vezi in continuare indiferent de rezultate. Pregateste-te sa infrunti urmarile.

Sa lucrezi pentru familie si pentru prieteni poate fi extraodinar. Sau un cosmar. Fii pregatit!

Tagged as: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>