Verde!

Dupa cum ati vazut pe prima pagina a site-ului, sustin “Let’s do it Romania“. Si in afara de participarea pe 25 septembrie la curatarea Romaniei de gunoaie ma gandesc la ce as mai putea face pentru a “inverzi” cabinetul. Pana acum am asa pe lista:

1. Imprima mai putine hartii. Nu-i nevoie sa imprimam pe hartie fiecare mail primit. Putem sa le salvam si arhivam in mediu electronic. Exista si resurse online gratuite pentru asa ceva, ex. Dropbox. Avantaje? -costuri mai mici la consumul de hartie, cerneala, curent electric, economie de spatiu si dosare pentru arhivare. Scaneaza toate documentele iar daca documentul este de la tine nici nu mai ai nevoie si de o copie fizica.

2. Recicleaza. Intr-un birou intra si ies mii de hartii. Unele trebuie pastrate altele trebuie aruncate. Dar nu le arunca oricum. Exista, chiar daca nu tocmai la indemana, containere speciale pentru hartii, plastic si sticla. E necesar un efort minim (si copiii mei o fac) si un pic de bunavointa. Dar reciclarea nu se face oricum, nu orice hartie sau sticla e reciclabila. Eureciclezasta.ro te invata cum se face.

3. Opreste curentul. Seara, dupa ce ai terminat activitatea la birou nu lasa computerul in asteptare. Inchide-l chiar daca dimineata dureaza 2 sau 3 sau 4 minute pana porneste. Oricum, probabil ti-ai citit deja mail-urile pe telefon.

Pentru aproximativ 65 de lei poti cumpara un dispozitiv usb, Eco Button , care-ti permite sa opresti alimentarea cu energie a calculatorului atunci cand pleci de la biroul tau, cu simpla apasare de buton. (Computerele si monitoarele consuma peste noapte energie electrica suficienta pentru printarea a 800 de coli A4)

La fel si cu becurile. Daca uiti sa stingi luminile pe unde treci ar fi o idee buna sa instalezi senzori de miscare si se vor stinge singure.

Tu poti sa ma ajuti cu alte idei?

Tagged as: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>