Taxa radio tv – UPDATE

Fix a doua zi dupa publicarea deciziei Inaltei Curti prin care se anulau articolele cu nr. 3 alin 1 din hotararile guvernului privind taxa radio si tv, cei mai mari binefacatori ai tarii, au dat o hotarare de modificare a respectivului articol. Dar au modificat numai hotararea care se referea la taxa radio.

Taxa radio si taxa tv au fost instituite prin doua hotarari separate. Sunt identice. Numai ca una se refera la taxa radio si cealalta la taxa tv. Inalta Curte a anulat din fiecare hotarare articolul 3.

Cum cei doi destepti, Pogea si cu Boc, au modificat, deocamdata, numai articolul 3 din Hotararea privind serviciul public de radiodifuziune, lucrurile stau in felul urmator azi, 16.10.2009:

  • microintreprinderile sunt exceptate de la plata taxei radio datorate pentru sediul social numai pe perioada suspendarii activitatii, inregistrata la Registrul Comertului.
  • microintreprinderile nu mai sunt obligate la plata taxei tv daca nu detin receptoare (cu alte cuvinte nu beneficiaza de serviciile televiziunii publice).

Pe de alta parte desi articolul a fost fost modificat de guvern, ratiunile pentru care Inalta Curte l-a anulat, subzista in continuare. Practic inteligentii astia au inlocuit o aberatie cu alta. Un pic mai mica. E suficient ca o alta firma sa o ia de la inceput si sa dea in judecata guvernul.

Cine se inscrie ?…..

Tagged as: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>