Scump dom’le, scump…. la judecatori era mai ieftin…

Ce mult m-am bucurat cand parte din atributiile judecatorilor de la ONRC au fost preluate de directorii Registrului Comertului… Imi si imaginam cum depuneam actele dintr-o suflare, cum scadeau taxele ca doar nu se mai platea taxa de timbru…

Ce m-am mai inselat… Poate ca nu se mai plateste taxa de timbru, care sincera sa fiu nici nu era mare (39 de lei) si era fixa. In schimb acum se plateste “MENTIUNE-DIRECTOR”. Pentru o cesiune aceasta “mentiune” este nici mai mult nici mai putin de 150 de lei. Iar pentru o actualizare de obiect de activitate este de 90 de lei.

Mai adauga la asta taxele de Monitor care sunt minim 70 de lei, fondul de buletin (10%), fondul de lichidare (30%) si o sa ai niste taxe de mai mare dragu’.

Asa ca nu mi-a ramas decat sa zic precum in reclama: Scump dom’le, scump…. dincolo era mai ieftin….

P.S. Era sa uit. Timpul de stat la ghisee s-a dublat, triplat….. de cand cu verificarea pe loc a asociatului unic, sediului si ce-or mai verifica ei. (Trebuie sa te duci sa platesti, sa te intorci, sa astepti ok-ul de la d-na cu verificatul….) Mult, mult prea mult.

Tagged as: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>