Despre Word

Imi vad ochii uneori (de fapt deseori) acte scrise de persoane care nu stiu despre Word decat ca exista. Ma apuca damblaua corectand si asezand in pagina. Nu mai vorbesc de folosirea diacriticelor. Pentru Dumnezeu, daca aveti un program de editare invatati cum se foloseste! Zau ca nu e greu!

Daca stii la ce sunt bune toate optiunile pe care le vezi in “bara” de sus a programului poti sa ignori ceea ce urmeaza si sa citesti altceva. Daca nu, iti dau cateva indicii, care, daca le vei aplica, vor schimba semnificativ aspectul lucrarilor tale.

1. Foloseste Tabul. Este tasta aceea cu doua sageti, sus in stanga, si care te ajuta sa incepi un paragraf nou, perfect aliniat cu celelalte. Daca folosesti Tab, tasta Space (spatiu) nu-ti va mai fi necesara decat pentru a separa cuvintele.

2. Foloseste diacriticele. Adica caracterele romanesti. Nu de alta dar fara ele uneori nu se poate intelege sensul frazelor. Nu stii cum? Incearca tastele shift+alt. Ar trebui ca in bara de jos sa-ti scrie RO. Daca nu scrie, lucrurile se complica putin pentru ca iti trebuie niste setari. (Mi-as dori sa stiu a le folosi si pe site – help!).

3. Nu pune spatiu inainte de punct si virgula. Asta e doar pentru estetica. Poti sa verifici daca sunt prea multe spatii, sau ce alte taste au fost folosite (pe care nu le vezi altfel) cu show/hide, adica cu micul p intors.

4. Pune capitolele in acelasi loc. Adica centreaza-le pe toate sau aliniaza-le la stanga/dreapta. Sper din tot sufletul ca stii cum se face asta.

Daca tot ce-am scris mai sus e o nebuloasa pentru tine, e clar. Trebuie sa o iei de la inceput.

Nu-s multe si impreuna cu o gramatica verificata dau un act, o informare, ce o fi ea, care nu zgarie retina si inteligenta cititorului. Nu-i greu, zau asa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>