Verificarea avocatilor

Daca tot am vorbit despre verificarea clientilor, de ce sa nu vorbim si despre verificarea avocatilor? Desi imi pare rau, trebuie sa recunosc ca si printre avocati exista impostori. N-am sa comentez, totusi, nici motivele nici metodele acestora ci doar am sa va arat unde puteti verifica dreptul de libera practica a avocatului cu care lucrati sau vreti sa lucrati (sau poate chiar pe mine).

In primul rand, ca sa poata profesa, un avocat trebuie sa fie membru al unui Barou. De fapt, nici nu se poate numi “avocat” daca nu este membru al unui Barou. Barourile sunt cate unul pentru fiecare judet. Si toate barourile sunt “pastorite” de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, care ofera link-uri catre site-urile acestora. In curand (speram) se va putea verifica orice avocat din Romania direct aici.

Cu mentiunea ca nu sunt convinsa ca toate tablourile avocatilor ale tuturor barourilor sunt actualizate la zi, am sa dau doar link-ul site-ului Baroului Bucuresti, acesta fiind cel mai mare ca numar de membri din tara (peste 7300 de avocati definitivi, fata de cateva sute la fiecare barou din tara).

Tagged as: , ,

Categorised in: Avocatura, General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>