Spune pur si simplu ce vrei sa spui!

Multi considera redactarea de documente juridice o arta care cere ani buni de practica. Tot ce se poate sa fie adevarat iar ca avocat iti poti perfectiona aceasta abilitate spunand pur si simplu ce ai de spus.

Incepe cu concluzia – Cea mai buna cale de a fi convingator este de a incepe cu concluzia dupa care sa expui rationamentul.

Subtitlurile sa fie un sumar – Daca cineva arunca un ochi pe actul tau ar trebui sa poata trage o concluzie numai prin citirea subtitlurilor, care trebuie sa fie scurte si la obiect.

Fiecare propozitie trebuie sa conteze – Fiecare propozitie trebuie sa aiba un scop. Evita umplutura si propozitiile care duc la aceeasi concluzie. (Spre ex. nu scrie: “De aceea, pentru toate motivele de mai sus este evident ca bla, bla, bla..”)

Spune-o! – Spune ceea ce vrei sa spui. Nu face insinuari, nu da indicii, spune-o pur si simplu. (Nu spune “Incalcarea prevederilor art. 5 da dreptul celeilalte parti la….” ci ” Partea care nu livreaza la timp va plati o penalizare de …”). Poate fi dificil uneori dar iti va imbunatati felul de a scrie si vei avea mai multa putere de convingere.

Tagged as: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>