Nu stim tot

 

Mai devreme sau mai tarziu ai nevoie de serviciile unui avocat. Iar cand se intampla asta trebuie sa stii si sa intelegi cat mai multe despre procese si despre tipuri de avocati, pentru a te asigura ca ai parte de cea mai buna reprezentare. Sunt multe tipuri de avocati asa cum sunt si multe feluri de doctori. Problemele legale pot fi serioase iar avocatul potrivit poate avea o influenta vitala asupra rezultatelor obtinute.

Oamenii sunt tentati, ori de cate ori intalnesc un doctor, sa-si spuna durerile si sa ceara un sfat. La fel li se intampla si avocatilor. Si se asteapta sa stii raspunsul la orice. Totusi, nu intrebi cardiologul daca e bine sa-ti scoti amigdalele.

Avocatii “generalisti” se ocupa de treburi de rutina si nespecializate. Alti avocati sunt specializati si lucreaza in domenii specifice: divorturi, fond funciar, insolventa, litigii de munca, etc. Un avocat specializat este un bun cunoscator al reglementarilor specifice din aria de expertiza. Serviciile lor pot costa mai mult, dar experienta si specializarea adesea sporesc eficienta, si garanteaza o parere juridica de cea mai buna calitate.

Aici, trebuie sa recunosc ca, firmele mari de avocatura sunt avantajate fata de un cabinet de avocat, de obicei acestea avand diferite departamente care se ocupa de diverse probleme.

Din nefericire, in Romania, unii avocati nu recunosc ca e posibil sa nu fie cei mai indicati sa-ti reprezinte interesele intr-o situatie anume, ceea ce face ca oamenii sa se plimbe de la un avocat la altul, si sa-si piarda increderea in breasla noastra. Inainte de a angaja un avocat  asigura-te ca esti la curent cu domeniile in care este specializat si ca  are experienta. Pentru ca, daca divortezi, n-ai vrea sa te reprezinte un avocat specializat in insolventa sau in infiintari de firme.

Tagged as: , , ,

Categorised in: Avocatura, General

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>