Cat costa un avocat

Una dintre cele mai cautate expresii pe google, in ceea ce priveste activitatea avocatilor este “cat costa avocatul?”. Si raspunsurile nu cred ca sunt satisfacatoare pentru cei care cauta deoarece sunt putini avocati care dau niste preturi, fie si orientative.

Motivele pentru care sunt prezentate modalitatile de tarifare si de stabilire a acestora si nu onorarii concrete sunt diverse si, de cele mai multe ori, intemeiate. Sa luam ca exemplu un divort. Desi aparent pretul ar trebui sa fie acelasi, situatiile de fapt variaza atat de mult incat e imposibil sa spui un pret, pana nu te lamuresti cat de complexa este cauza. Nu va mai plictisesc cu ele. Sunt sigura ca le-ati tot citit pana ati ajuns aici.

Totusi, cred ca ar trebui ca toti avocatii sa prezentam un tarif minimal, chiar daca asa ceva nu mai este regelmentat de Barouri/Uniune. Asadar, iata cateva tarife minime orientative pe care le solicit eu, cu mentiunea ca celelalte cheltuieli nu sunt incluse (taxe timbru, taxe registru, etc. si vor fi suportate separat):

1. Consultatii persoane fizice – 300 lei.

2. Consultatii persoane juridice – 500 lei.

3. Infiintare societati comerciale – 1000 lei.

4. Inregistrare PFA – 600 lei.

5. Mentiuni diverse la ONRC – 800 lei.

6. Litigii – 3000 lei/stadiu procesual.

Bineinteles, in functie de relatia pe care o dezvolt cu clientii mei, acestia beneficiaza de sfaturi sau acte redactate gratuit.

Tagged as: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>