Amenzi ilegale aplicate de Politia Comunitara

Copyright (c) <a href=Intrucat a amendat toti proprietarii de caini care nu curata in urma patrupedelor, Politia comunitara si-a propus sa vina in slujba cetateanului si sa amendeze tot ce are un iz de faradelege. Chiar daca nu stie care este legea adapteaza una sa se potriveasca. Poate, poate nu-si da seama nimeni.

Ma refer acum la amenda aplicata unor cetateni, locuitori ai sectorului 2, posesori de autoturisme dar nu si de locuri de parcare, care si-au pus in dreptul gardului unde parcheaza placute cu nr. de inmatriculare. Cum vecinii invidiosi fac repede sesizari la Politia comunitara aceasta vine imediat si aplica amenzi. Stie el, politistul comunitar, ca ceva este in neregula, ilegal, dar nu stie exact ce. El stie ca este vorba despre locuri de parcare asa ca legea pe care trebuie s-o aplice este “Regulamentul cadru privind regimul spatiilor de parcare….”. Gaseste si un articol care se potriveste, tranteste un proces-verbal de constatare a contraventiei si amendeaza cu 1500 de lei (750 in 48 de ore) pe “infractorul” care a indraznit ilegalitatea de a ” aplica pe garduletul din fata blocului o placuta cu nr. de inmatriculare al auto Logan B-..-… fara a detine autorizatie ptr. loc de parcare”. Prevederile incalcate: HCGMB nr. 124/2008, art. 21, lit. d.

Toate bune si frumoase DAR respectiva HCGMB se aplica locurilor de parcare amenajate, nu si aleilor dintre blocuri, fapt pentru care instanta ne-a dat dreptate si a anulat respectivul proces-verbal de contraventie, exonerand “contravenientul” de obligatia platii amenzii.

In alta ordine de idei, fiind si eu sofer, nici mie nu-mi place sa ma trezesc cu stergatoarele ridicate de catre autoimproprietaritii cu pseudo locuri de parcare dar, daca tot vor sa aplice legea, s-o aplice pe cea care trebuie (si n-o sa fiu eu cea care sa le spuna care..).

Copyright (c) <a href=’http://www.123rf.com’>123RF Stock Photos</a>

Tagged as: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>